Засяга всички българи: Голяма промяна за банките. Банките сравнително консервативно, по-бавно

...
Засяга всички българи: Голяма промяна за банките. Банките сравнително консервативно, по-бавно
Коментари Харесай

Засяга всички българи: Голяма промяна за банките


Засяга всички българи: Голяма смяна за банките. Банките относително консервативно, по-бавно вкарват детайлите на изкуствения разсъдък. Правят го внимателно, с съображение – ръководят
ресурсите на доста хора.
Банките у нас са по-консервативни и внедряват по-бавно детайлите на изкуствения разсъдък. Причината – те ръководят голям финансов запас. Отражението на новите технологии във финансовата сфера обаче е значително.
Това стана ясно по време на
финансовия конгрес „ Иновации “, проведен от Асоциация „ Банка на годината “, написа „ Фокус “.

„ Банките относително консервативно, по-бавно вкарват детайлите на изкуствения разсъдък. Правят го внимателно, с съображение – ръководят ресурсите на доста хора. Това ще даде доста огромно
отражение върху техния бизнес.
Влиянието върху международния бизнес ще бъде в размер от 3 трилиона до 4,5 трилиона $ годишно.

Тази цифра може да бъде и удвоена по отношение на това, в кои области с какви темпове ще се внедри изкуственият разсъдък “, уточни Валентин Панайотов, ръководител на Асоциация „ Банка на годината “, предава Българска национална телевизия.
„ Много повече фокус има върху
генеративния изкуствен интелект, той се употребява в другите електронни канали на банките, само че към момента имаме технология. Тя е доста мощна и банките търсят най-хубавия и подобаващ метод да осъществят планове с нейна помощ “, сподели Мирослав Вичев, началник на компания за платежни услуги.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР